Riet / rotan

Heeft u een stoel die aan reparatie toe is? Stoelenmatterij Jacobs heeft jarenlange ervaring met reparatie van riet of rotan stoelen.

Webbing vlechtwerk ook wel gaatjesmat in de volksmond genoemd wordt geheel handmatig gemaakt. Het stoelenvlechten op deze manier maakt gebruik van dunne strookjes rotan die door bestaande gaatjes in het stoelframe gevlochten worden. De afstand van de gaatjes onderling maakt de maat van de gaatjes in het vlechtwerk zelf. De webbing mat wordt geweven in 6 stappen. Deze techniek maakt de webbingmat het meest duurzaam.

Het materiaal is goed bestand tegen water, maar een constante blootstelling aan vocht wordt afgeraden. Wanneer uw rieten meubelstuk veel in de zon staat wordt het aangeraden om uw meubelstuk af te dekken om het materiaal zo gezond mogelijk te houden. Dit zorgt voor een duurzaam en langdurig behoudt van de kwaliteit van uw meubelstuk.

Op zoek naar een stoelenmatter voor uw rotan of rieten stoelreparatie, of heeft u nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen.

rieten stoelreparatie project